ActualitateExterne

Kremlinul a intensificat atacurile și operațiunile de informații împotriva Harkovului pentru a forța oamenii să părăsească orașul (ISW)

Rusia a intensificat operațiunile de informare împotriva ucrainenilor în orașul Harkov. Kremlinul distruge Harkovul pentru a-i convinge pe ucraineni să fugă din oraș și să strămute milioane de oameni în țară, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), potrivit Ukrainskapravda.

Rușii exploatează capacitățile limitate ale apărării aeriene ucrainene și tensiunile sporite în Ucraina în așteptarea asistenței militare din partea Statelor Unite.

Purtătorii de cuvânt ai Kremlinului folosesc, de asemenea, preocupările legate de viitoarea operațiune ofensivă a Rusiei împotriva Harkivului pentru a lansa o operațiune de informare coordonată, care să provoace panică în rândul ucrainenilor.

Potrivit ISW, probabilitatea unui atac terestru rusesc de succes asupra Harkivului este foarte scăzută dacă Ucraina primește rapid asistență militară reînnoită din partea Statelor Unite.

Oficialii ucraineni au discutat anterior posibilitatea ca forțele ruse să lanseze o operațiune la sol împotriva Harkovului în cursul acestei veri.

Cu toate acestea, analiștii ISW estimează că rușii nu vor avea forțele necesare pentru a captura orașul până când armata ucraineană  va fi echipată corespunzător.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *