CSI / RusiaMoldova

Kremlinul, afectat de deciziile Chișinăului? Zaharova susține că Moldova s-ar fi aliniat sancțiunilor occidentale contra Rusiei

Kremlinul privește sceptic neutralitatea Republicii Moldova și susține că țara noastră s-ar fi aliniat sancțiunilor occidentale contra Rusiei. Astfel de declarație îi aparține purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Externe de la Moscova, Maria Zaharova, care precizează că deciziile Chișinăului îngrijorează administrația lui Putin.

Printre acțiunile pe care Zaharova le-a calificat drept „sensibile” se numără protestele din fața ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Aceasta susține că din cauza lor, activitatea misiunii diplomatice este perturbată.

De asemenea, conform agenției de informații TASS, Zaharova a mai vorbit despre interzicerea panglicii bicolore, dar și suspendarea temporară a livrării scrisorilor și coletelor din și către Rusiei prin intermediul Poștei Moldovei.

„Unele acțiuni și declarații de la Chișinău lasă să ne îndoim de angajamentul real al conducerii țării de a menține neutralitatea, respectarea drepturilor și intereselor locuitorilor și parteneriatul reciproc avantajos cu Federația Rusă.  În pofida faptului că autoritățile Moldovei nu au anunțat acest lucru, diverse structuri ale țării aplică sancțiuni occidentale anti-ruse în sectorul bancar și în domeniul reexportului de mărfuri rusești”, susține Zaharova.

„Vocea” Ministerului de Externe de la Moscova a mai vorbit și despre pretinsele „restricții severe impuse de Chișinău asupra difuzării mass-media ruse”. Zaharova a conchis că la Chișinău se precept sensibil declarațiile Moscovei, iar Kremlinul „nu este  afectat mai puțin” de acțiunile administrației țării noastre.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Daaaa, s-a îndepărtat rău Chișinăul de moscali. Acum nu-i mai pupă în cur desfacandu-le bucile, acum îi pupă în cur mai discret🤣. Sâlă nemărginită față de “națiunea civică maldavineascî”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *