CSI / Rusia

Kremlinul anunță că Moscova continuă să-i bombardeze pe ‘teroriști’ în Siria, dar nu confirmă raidurile aeriene de vineri

‘Desigur aviația rusă își continuă operațiunea în Siria. Ea susține forțele armate (ale Damascului) și vizează organizații teroriste precum Statul Islamic, Frontul Al Nosra și organizații înscrise pe lista neagră a Consiliului de Securitate al ONU’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. El a adăugat că informațiile Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), care a informat anterior despre raiduri aeriene intense asupra bastioanelor rebele, ‘nu se bazează pe niciun fel de date’.

‘Chiar și după intrarea în vigoare a încetării focului, ofensiva noastra împotriva organizațiilor teroriste nu se va opri’, a amintit el, subliniind că ‘acesta este unul dintre punctele acordului dintre președinții Rusiei și Statelor Unite’.

Peskov nu a dorit însă să confirme că vineri au fost lansate lovituri aeriene, în timp ce armistițiul ar trebui să intre în vigoare la miezul nopții ora locală (22.00 GMT, vineri), potrivit acordului ruso-american încheiat luni.

‘Noi știm că acest Observator (sirian pentru drepturile omului) a difuzat în repetate rânduri informații care, din păcate, nu s-au confirmat și nu s-au bazat pe niciun fel de date fiabile’, a afirmat Peskov, citat de RIA Novosti.

Nu este prima oară când Moscova atacă OSDO. Ministerul rus de Externe declarase anterior că nivelul de competență al OSDO generează îndoieli în privința autenticității informațiilor pe care această organizație neguvernamentală le difuzează. Potrivit diplomației ruse, întregul personal al OSDO este compus din două persoane — directorul OSDO, Rami Abdeel Rahmane, și un secretar-traducător, iar directorul nu are studii primare finalizate.

Într-un recent interviu, amintește RIA Novosti, directorul OSDO spunea că locuiește permanent la Londra, unde deține un restaurant.

Aviația rusă a lansat vineri tiruri aeriene intense împotriva bastioanelor rebele în Siria, cu doar câteva ore înainte de intrarea în vigoare a unui acord de încetare a ostilităților, a relatat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Rusia este acuzată de Occident că atacă grupurile rebele care se opun președintelui Bashar al-Assad în loc să vizeze exclusiv grupările jihadiste precum Statul Islamic sau Frontul Al Nosra, ramura siriană a Al Qaida, așa cum susține.

Armata rusă a anunțat miercuri că a început să discute cu privire la o încetare a focului cu grupurile rebele din mai multe regiuni din Siria, dar transpunerea în practică a armistițiului se anunță a fi extrem de complicată, având în vedere alianțele formate între rebelii islamiști și non-islamiști în anumite zone ale țării.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *