CSI / Rusia

Kremlinul anunță „operațiunea militară specială” continuă şi neagă informaţiile că SUA ar fi propus Moscovei un plan de pace secret

Noile regiuni ale Rusiei nu sunt încă pe deplin protejate de ameninţări, aşa că operaţiunea militară specială continuă, a declarat vineri,3 februarie, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, care, pe de altă parte, a infirmat informaţii apărute în presa elveţiană potrivit cărora Washingtonul ar fi propus Moscovei în secret un plan de pace.

„Donbasul nu este încă pe deplin protejat, aşa că operaţiunea militară specială este în curs de desfăşurare. De fapt, trebuie să protejăm oamenii care locuiesc acolo. Până în prezent, acest obiectiv nu a fost pe deplin atins. Acest lucru nu a fost încă făcut”, a declarat Peskov, citat de agenţia rusă de stat TASS.

În schimb, ”securitatea Crimeii este asigurată în mod fiabil”, a mai spus acesta.

Vineri, pe de altă parte, Kremlinul a respins ca fiind o ”farsă” informaţiile potrivit cărora directorul CIA, William Burns, ar fi venit la Moscova cu o propunere de pace secretă care implica cedarea de către Ucraina a unei cincimi din teritoriul său către Rusia.

Fiind întrebat dacă Burns a venit la Moscova sau dacă a prezentat un plan ce ar implica cedarea de către Ucraina a 20% din teritoriul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat reporterilor: ”Întregul articol este o farsă”.

Informaţiile din articolul pe această temă publicat de ziarul elveţian Neue Zürcher Zeitung, potrivit căruia Burns ar fi făcut o călătorie secretă la Moscova luna trecută pentru a prezenta planul în numele Casei Albe, au fost, de asemenea, negate la Washington, precizează Reuters.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *