CSI / RusiaRăzboi

Kremlinul avertizează că noile livrări de arme SUA către Ucraina, nu vor face decât să agraveze conflictul

Miercuri, Kremlinul a avertizat că noile livrări de arme americane către Ucraina nu vor face decât să „agraveze” conflictul cu Rusia, în contextul în care președintele Volodimir Zelenski este așteptat la Washington în cursul zilei de miercuri, 21 decembrie, scrie The Guardian.

„Toate acestea duc cu siguranță la o agravare a conflictului și nu sunt de bun augur pentru Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Într-o declarație a Casei Albe se arată că Joe Biden va anunța „un nou pachet semnificativ de asistență de securitate pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva agresiunii rusești”.

„Vizita va sublinia angajamentul ferm al Statelor Unite de a sprijini Ucraina atât timp cât va fi nevoie, inclusiv prin furnizarea de asistență economică, umanitară și militară”.

Pachetul va fi în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, inclusiv o baterie de rachete Patriot. SUA vor instrui, într-o țară terță, forțele armate ucrainene cu privire la modul de operare a sistemului Patriot.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *