CSI / RusiaUcraina

Kremlinul avertizează că ucrainenii „vor plăti prețul” dacă Occidentul va decide să trimită tancuri Ucrainei

Kremlinul a avertizat că poporul ucrainean va „plăti prețul” dacă Occidentul va decide să trimită tancuri pentru a sprijini Kievul, transmite The Guardian.

Germania a refuzat cu încăpățânare să ia o decizie, în timp ce se confruntă cu mari presiuni diplomatice pentru a trimite tancurile sale Leopard 2, sau cel puțin să permită țărilor să le reexporte, ceea ce a dus la o frustrare tot mai mare din partea Kievului și a aliaților săi.

Polonia însă, a anunțat că va aplica pentru permisiunea Germaniei de a trimite Ucrainei tancuri Leopard, iar „dacă Germania nu va face parte din această coaliţie, tot ne vom transfera tancurile în Ucraina împreună cu alţii”.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că diviziunile din Europa cu privire la furnizarea de tancuri Kievului arată că există o „nervozitate” tot mai mare în cadrul alianței NATO.

„Dar, desigur, toate țările care participă, direct sau indirect, la pomparea de arme în Ucraina și la ridicarea nivelului tehnologic al acesteia sunt responsabile (pentru continuarea conflictului)”, a adăugat acesta.

Principalul lucru „este că poporul ucrainean este cel care va plăti prețul pentru toată această pseudo-susținere”, a mai adăugat acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *