CSI / Rusia

Kremlinul confirmă că se așteaptă la un „război hibrid” de durată cu Occidentul

Războiul hibrid” dintre Moscova şi puterile occidentale legat de conflictul din Ucraina „va dura multă vreme”, a declarat miercuri, 29 martie, Kremlinul, la peste un an de la trimiterea de trupe împotriva Ucrainei, transmit agențiile Reuters şi AFP.

„Dacă vorbim de război în sens mai larg, de confruntare cu ţări neprietene, ostile, de acest război hibrid împotriva ţării noastre, atunci va dura multă vreme”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, fiind întrebat cât se va prelungi ceea ce Rusia numeşte „operaţiunea militară specială” din Ucraina.

De asemenea, acesta i-a îndemnat pe ruşi să fie „uniţi în jurul preşedintelui” Vladimir Putin.

„Trebuie să fim hotărâţi şi încrezători şi să ne unim în jurul preşedintelui”, a mai spus Peskov.

În luna februarie, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat în mod similar, într-o intervenţie în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus), că „astăzi Statele Unite şi sateliţii lor duc un război hibrid total contra noastră pe care l-au pregătit timp de mulţi ani, folosindu-se de extremiştii naţionalişti ucraineni”.

Menționăm că Lavrov invocase un presupus „război hibrid total” declarat de Occident împotriva Rusiei încă din luna mai 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *