CSI / RusiaUcraina

Kremlinul dă asigurări că ”oboseala” susţinerii Ucrainei va deveni tot mai mare în rândul occidentalilor

Kremlinul a dat asigurări luni, 2 octombrie, că ”oboseala” susţinerii Ucrainei va deveni tot mai mare în rândul occidentalilor, într-un moment în care miniştrii de externe din Uniunea Europeană încearcă să dovedească contrariul întâlnindu-se la Kiev, relatează Agerpres.

”Oboseala susţinerii complet absurde faţă de regimul de la Kiev va creşte în diferite ţări, în special în SUA”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Viitorul ajutorului american este incert, după ce a fost lăsat în afara unui acord de finanţare provizoriu pentru a evita o paralizie a administraţiei federale. Preşedintele SUA, Joe Biden s-a dorit totuşi a fi liniştitor, promiţând să nu abandoneze Ucraina.

Peskov a mai adăugat că se aşteaptă ca SUA să continue să facă parte din ecuaţie. ”Bineînţeles, America va continua să se implice în acest conflict, de fapt direct”, le-a spus acesta jurnaliştilor care l-au întrebat despre ajutorul american.

Însă ”slăbiciunea” occidentală creează mai multe ”divizări în establishment-ul politic” şi va conduce la ”contradicţii”, a prezis Peskov.

Aceste declaraţii intervin în contextul în care miniştrii de externe din Uniunea Europeană s-au întâlnit luni, la Kiev, pentru o ”reuniune istorică” prin care au dorit să-şi exprime ”solidaritatea” cu Ucraina, ţară confruntată cu invazia rusă şi care are ambiţia de a se integra în UE.

În contextul unei contraofensive ucrainene lente şi al temerilor privind o scădere a susţinerii occidentale pentru Ucraina, este vorba despre a arăta Rusiei că ”nu trebuie să conteze” pe ”oboseala” Uniunii Europene, a declarat ministrul francez de externe Catherine Colonna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Cu toate acestea (oboseala statelor occidentale), tot va ramane nucleul dur de state care vor sprijini cu echipament militar Ucraina. Peskov nu poate determina aceste state ale nucleului dur sa-si modifice politica, oricat ar incerca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *