CSI / RusiaRăzboi

Kremlinul e în disperare! Rusia atrage recruții cu pește înghețat, slănină și varză cât cuprinde pentru a-și da viața în Ucraina

Când banii sau patriotismul nu mai sunt de ajuns pentru a inspira rușii să se înroleze pentru lupta în Ucraina, e timpul armelor grele precum alimentele de bază, relatează The Moscow Times.

Cel puțin trei regiuni rusești promit să ofere familiilor noilor recruți vite, pește și legume, de când Putin a ordonat mobilizarea rezerviștilor la data de 21 septembrie.

Cea mai generoasă ofertă până acum vine din partea republicii Tuva din Siberia, care săptămâna trecută a început o acțiune fulger de oferire de recompense familiei fiecărui nou soldat. Recompensele distribuite rudelor celor înrolați includ o oaie vie, 50 de kilograme de făină, doi saci de cartofi și varză „în cantitatea necesară”, potrivit sursei citate.

Menționăm că Tuva este locul de naștere al ministrului apărării rus Serghei Șoigu și una dintre cele mai sărace regiuni din țară. Publicații independente de investigații au trasat o corelație puternică între rata sărăciei și proporția recruților mobilizați pe care o oferă fiecare regiune din stat.

Recompensele au continuat săptămâna aceasta, autoritățile din regiunea Sahalin a Orientului Îndepărtat promițând 5 kilograme de pește înghețat familiilor recruților mobilizați.

În regiunea Kurgan din Urali, autoritățile au promis vineri un kilogram de slănină recruților care își prezintă documentele de înrolare la piețele locale de carne. Printre primele orașe care au oferit stimulente noilor recruți s-a numărat și Obninsk, lângă Moscova, al cărui primar a promis la începutul săptămânii trecute prânzuri gratuite la școală pentru copiii recruților.

Săptămâna aceasta Șoigu a anunțat că în jur de 200.000 de rezerviști au fost mobilizați până acum, iar alți 100.000 sunt în proces de a fi chemați.

Media independentă, care citează surse guvernamentale, au transmis că până la un milion de rezerviști ruși ar putea fi chemați pentru ceea ce autoritățile insistă că este doar o mobilizare „parțială” a forțelor de rezervă ale Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *