CSI / Rusia

Kremlinul „foc și pară” după ce UE a suspendat acordul de vize. „Moscova va răspunde într-un mod care corespunde cel mai bine intereselor sale”

Joi, Kremlinul a reacționat după ce Uniunea Europeană a decis să suspende complet acordul de facilitare a vizelor pentru cetățenii ruși, spunând că este „o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități”, relatează Reuters.

„Decizia Uniunii Europene de a renunța la un regim simplificat de vize pentru turiștii ruși este „ridicolă” și reprezintă o veste proastă pentru cetățenii ruși”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

De asemenea, Peskov a subiniat că Rusia studiază acum opțiunile pentru a răspunde deciziei UE.

Menționăm că miniștrii de externe ai UE au convenit miercuri, 31 august, să renunțe la un acord care le permite rușilor să solicite vize pentru cei 26 de membri ai zonei Schengen printr-un proces simplificat, din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Unii membri baltici și nordici făceau presiuni pentru o interdicție completă a vizelor turistice pentru cetățenii ruși.

„Acest lucru este rău pentru ruși, pentru că va dura mai mult și va fi mai dificil să obții o viză”, a declarat Peskov joi.

„Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdități.

Peskov a dat de înțeles că Rusia ar putea riposta cu aceeași monedă, declarând că decizia UE „va face situația mai dificilă și pentru europeni” și că Moscova va răspunde într-un mod care „corespunde cel mai bine intereselor sale”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. O decizie foarte buna,acum rusii vor calatori doar i Kina si Koreia de Nord,Africa.Cred ca Coreia de sud,Australia,Taivanul,Indonezia vor proceda la fel. Las sa simta pe pielea lor la ce a adus tara Putin…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *