Actualitate

Kremlinul i-a amintit liderului turc ce trebuie să facă ca să obțină ”iertarea lui Putin”

Purtatorul de cuvânt al Kremlinului a raspuns astfel la declarația lui Erdogan care „nu înțelegea ce primi pași ar trebui să facă Turcia ca să își îmbunătățească relațiile cu Rusia”.

„Nu mă simt în măsura sa dau sfaturi președintelui unei alte țări, ar fi incorect, dar consider că este necesar să-i reaminteasc declarațiile repetate facute de președintele țării Vladimir Putin (pe această temă)” – a declarat Peskov, citat TASS.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului a spus că, explicații similare au fost date și cu alte ocazii, la alte niveluri. „Președintele in persoana, la doar câteva zile după uciderea pilotul nostru a spus că, după o astfel de acțiune agresivă și perfidă, în mod natural, partea rusă se așteaptă la scuze, o explicație a motivului incidentului, compensații pentru avionul doborât, precum și despăgubirea familiei pilotului decedat,” – a spus Peskov, exprimându-și regretul că „până în prezent partea turca nu a fost făcut niciun pas în această direcție”.

Pe 31 mai, în timp ce se afla la Izmir, înainte de a pleca în turneul sau din Africa, Erdogan a declarat că dorește o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia, dar a subliniat că „nu înțelege” ce fel de „primi pasi” în îmbunătățirea relațiilor așteaptă Moscova de la Ankara.

Înainte de asta, în timpul vizitei sale în Grecia, care a avut loc între 27-28 mai, Putin a spus că în ciuda incidentul cu Su-24, Rusia doreste sa reia relațiile cu Turcia, dar a subliniat faptul că Ankara încă nu și-a cerut scuze pentru incident.

„Noi nu am auzit scuzele. Nu am auzut vreo disponibilitate de a repara prejudiciul. Am auzit doar declarații despre dorința de a relua.. . Da, și noi dorim să reluam relațiile”, – a spus Putin. 

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *