CSI / Rusia

Kremlinul își consolidează masiv prezența miliatră în Belarus. Ordinul lui Putin pentru ”contopirea” celor două armamente

Presa din Rusia a relatat marți, 24 ianuarie, despre decizia președintelui rus Vladimir Putin de a intensifica prezența militară în Belarus, ca urmare a ”aprofundării colaborării în cadrul Uniunii Statale Rusia-Belarus”, relatează Reuters.

În timp ce Moscova a anunțat o creștere semnificativă a numărului soldaților care vor fi dislocați în Belarus, pentru a răspunde ”provocărilor din Vest”, dictatorul belarus Aleksandr Lukașenko, aliatul principal al lui Putin, a decis scoaterea de la păstrare, din depozitele Ministerului Apărării, a tehnicii militare, pentru organizarea exercițiilor de ”sincronizare”.

„În cadrul desfășurării acțiunilor comune de coordonare a grupării de trupe regionale ale Rusiei și Belarusului, unitățile cele de-a 11 brigăzi mecanizate au început scoaterea tehnicii militare de la depozitarea îndelungată”, a transmis Mininsterul Apărării din Belarus.

Acțiunile ministerului de la Minsk vin ca urmare a deciziei luate de Putin și Lukașenko privind aprofundarea cooperării în cadrul „statului unional” Rusia-Belarus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *