CSI / Rusia

Kremlinul neagă că trupele sale s-ar retrage de la centrala nucleară Zaporojie: „Nu este nevoie să căutați unele semne acolo unde nu sunt și nu pot fi”

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a negat luni, 28 noiembrie, informațiile potrivit cărora trupele rusești fac pregătiri pentru a părăsi centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, relatează agenția de presă rusă TASS.

„Nu este nevoie să căutați unele semne acolo unde nu sunt și nu pot fi”, a subliniat Peskov după ce a fost întrebat despre acest lucru de către jurnaliștii de la Moscova în timpul conferinței sale zilnice de presă.

Comentariile sale vin după ce duminică seara directorul general al Energoatom, Petro Kotin, a declarat că vede semne că trupele Kremlinului se pregătesc să părăsească centrala nucleară pe care au capturat-o în luna martie, la scurt timp după începerea invaziei.

„În ultimele săptămâni primim efectiv informații că au apărut semne că se pregătesc probabil să părăsească (centrala)”, a declarat șeful Energoatom.

„În primul rând, există un număr foarte mare de rapoarte în mass-media rusă că ar fi mai bine să părăsească (centrala) și poate că ar merita să predea controlul (ei) către (Agenția Internațională pentru Energie Atomică – AIEA)”, a adăugat el, referindu-se la organizația din subordinea Națiunilor Unite.

Luni de zile Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardarea complexului de reactoare de la Zaporojie, care nu mai generează energie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *