CSI / RusiaRăzboiUcraina

Kremlinul pune ”batista pe țambal”. Moscova ar cere tăcere în privința eșecurilor militare din Ucraina

Înalți oficiali de la Moscova ar putea cere bloggerilor și altor publicații să rămână tăcuți în legătură cu problemele militare rusești, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său de mieercuri, 2 august.

De asemenea, ISW a subliniat disputele dintre bloggerii ruși pro-război cu privire la acoperirea eșecurilor din Crimeea ocupată de ruși, inclusiv postarea de imagini care raportează pentru a arăta rezultatele atacurilor ucrainene din Sevastopol și pe podul Chonhar.

Potrivit ISW, „acoperirea evenimentelor din Crimeea a creat o tensiune substanțială în spațiul informațional rusesc”, unii bloggeri acuzându-i pe alții că răspândesc panica, în timp ce majoritatea evită să menționeze atacurile cu totul.

Tăcerea relativă asupra atacurilor din Crimeea sugerează că Kremlinul ar putea face presiuni pe site-uri să nu le discute, a spus ISW.

„Autoritățile ruse, inclusiv administrația de ocupație din Crimeea, au un interes personal în a restricționa difuzarea informațiilor despre greve… din cauza temerilor că aceste informații vor provoca panică în populație”, scrie ISW.

Cu toate acestea, ISW a remarcat că site-urile rusești au fost vocale în răspunsul lor la atacurile cu drone ucrainene asupra Moscovei, unii criticând direct primarul Serghei Sobianin. O ipoteză este că autoritățile ruse sunt mai puțin preocupate de faptul că oficialii locali precum Sobyanin absorb vina.

În schimb, atenția asupra grevelor împotriva Crimeei ocupate de ruși evidențiază eșecurile lui Valery Gerasimov, șeful Statului Major al Rusiei. Acest lucru ar putea alimenta „percepțiile negative asupra competenței lui Gerasimov” și ar putea supune controlului pe liderii militari de top ai Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *