Internațional

Kremlinul: Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenței SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele SUA, Joe Biden de Ziua Independenţei SUA, ca urmare a acţiunilor ”neprietenoase” ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, transmite Reuters cu referire la Agerpres.ro

„În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. „Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul” a adăugat acesta.

Luni, separat, Kremlinul a apreciat că protestele letale care au izbucnit în regiunea Karakalpakstan din Uzbekistan sunt o ”chestiune internă” care priveşte Taşkentul.

Totodată, Peskov a declarat că Rusia consideră Uzbekistanul o ”ţară prietenoasă” şi nu are nicio îndoială că leadership-ul său va soluţiona această chestiune.

18 oameni au fost ucişi iar 243 au fost răniţi în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan ca reacţie la planurile de restrângere a autonomiei provinciei, au anunţat luni autorităţile uzbece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *