Internațional

Kremlinul: Putin nu-l va felicita pe Biden de Ziua Independenței SUA

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, nu-l va felicita luni pe preşedintele SUA, Joe Biden de Ziua Independenţei SUA, ca urmare a acţiunilor ”neprietenoase” ale Washingtonului la adresa Moscovei, a anunţat Kremlinul, transmite Reuters cu referire la Agerpres.ro

„În acest an, felicitările cu greu pot fi considerate un lucru adecvat, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reporterilor într-un apel telefonic. „Politicile neprietenoase ale Statelor Unite sunt motivul” a adăugat acesta.

Luni, separat, Kremlinul a apreciat că protestele letale care au izbucnit în regiunea Karakalpakstan din Uzbekistan sunt o ”chestiune internă” care priveşte Taşkentul.

Totodată, Peskov a declarat că Rusia consideră Uzbekistanul o ”ţară prietenoasă” şi nu are nicio îndoială că leadership-ul său va soluţiona această chestiune.

18 oameni au fost ucişi iar 243 au fost răniţi în timpul protestelor din provincia Karakalpakstan ca reacţie la planurile de restrângere a autonomiei provinciei, au anunţat luni autorităţile uzbece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *