Politică

Kremlinul se arată ”îngrijorat” de situația din Transnistria și vorbește despre „provocările din afară”: Separatistul Krasnoselski contrazice Rusia

Kremlinul s-a declarat luni, 27 februarie, din nou îngrijorat de situația din regiunea separatistă a Republicii Moldova, Transnistria. Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, situația în Transnistria ar fi „tulbure”, în timp ce separatistul de la Tiraspol, Vadim Kransnoselski, afirmă că este vorba de „panică” creată din afară, scrie Ziarul Național.

„Evident, situaţia din Transnistria face obiectul unei atenţii speciale din partea noastră şi este motiv de îngrijorare. Situaţia este tulbure, este provocată din afară. Dar ştim că oponenţii noştri din cadrul regimului ucrainean, regimului de la Kiev, precum şi cei din ţările europene sunt capabili de diferite tipuri de provocare”, a declarat astăzi Dmitri Peskov.

Totuși, Vadim Krasnoselski a declarat luni că situaţia din regiune este „tensionată” din cauza panicii şi a menţionat că, în cazul unui pericol real, va anunţa personal şi imediat populaţia despre acest lucru. Acesta a îndemnat cetățenii să fie calmi.

Menționăm că autoritățile de la Kiev au negat faptul că ar pune la cale în regiune confruntări armate, iar cele de la Chișinău au arătat că situația este calmă în Transnistria.

„Ministerul Apărării monitorizează toate evenimentele, acțiunile și schimbările care au loc în regiune și pe teritoriul controlat de regimul de la Tiraspol. Menționăm că, în prezent, nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului. Ministerul conlucrează cu toate celelalte autorități de securitate ale statului ca, împreună, să prevenim orice tentativă de destabilizare, să menținem pacea și stabilitatea în republică, astfel încât cetățenii noștri să fie în siguranță”, a arătat vineri Ministerul Apărării de la Chișinău, infirmând declarațiile Federației Ruse, potrivit cărora Ucraina ar pregăti o ofensivă în Transnistria.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *