CSI / RusiaExterne

Kremlinul se declară ”extrem de îngrijorat” privind o posibilă escaladare a conflictului din Israel și îndeamnă la pace

Kremlinul s-a declarat luni, 9 octombrie, extrem de îngrijorat de evenimentele recente din Israel şi din teritoriile palestiniene, avertizând că situaţia ar putea escalada într-un conflict mai amplu în Orientul Mijlociu, relatează Reuters.

”Suntem extrem de îngrijoraţi”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

”Urmărim cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în jurul Israelului, în Orientul Mijlociu. Această situaţie este potenţial plină de pericolul de propagare şi, prin urmare, desigur, este un subiect care ne preocupă în mod special în aceste zile”, a afirmat Peskov.

”Credem că este necesar să aducem situaţia pe o cale paşnică cât mai curând posibil, deoarece continuarea unei astfel de runde de violenţe comportă riscul unei noi escaladări şi al extinderii acestui conflict”, a declarat acesta. ”Acesta este un mare pericol pentru regiune”, a punctat oficialul rus.

Peskov a declarat că ambasada Rusiei nu are încă informaţii despre cetăţeni ruşi din Israel răniţi sau ucişi. De asemenea, el a spus că Rusia este în contact cu palestinienii pentru a încerca să afle dacă vreun rus a fost rănit în atacurile israeliene din Gaza.

Vă amintim că Hamas au năvălit sâmbătă în oraşele israeliene, iar ţara a suferit cea mai sângeroasă zi din ultimele decenii, cu peste 700 de morţi. Duminică, Israelul i-a lovit pe palestinieni cu atacuri aeriene în Gaza, bilanţul ridicându-se la aproape 500 de morţi. Confruntările au continuat şi luni, pentru a treia zi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *