CSI / RusiaMoldova

Kremlinul spune că regretă „prejudecățile nejustificate” ale R. Moldova la adresa Rusiei. Peskov: „Suferă probabil de infectare cu rusofobie”

Kremlinul a declarat joi, 16 martie, că regretă ”prejudecăţile nejustificate” ale Republicii Moldova la adresa Moscovei şi că Rusia rămâne deschisă bunelor relaţii, transmite Reuters.

Republica Moldova s-a aflat în centrul atenţiei de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, existând temeri că această mică ţară, care se învecinează cu Ucraina şi are trupe ruse staţionate în regiunea sa separatistă Transnistria ar putea fi atrasă în conflict, comentează agenţia de presă britanică.

”Rusia a fost mereu – şi rămâne – deschisă stabilirii de relaţii de bună vecinătate şi reciproc avantajoase cu (Republica) Moldova. Regretăm sincer că conducerea R. Moldova manifestă prejudecăţi nejustificate şi neîntemeiate la adresa Moscovei. Suferă probabil de infectare cu rusofobie”, a declarat astăzi reporterilor purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Greu de intzeles gandirea poporului rus
    care ne immbata in fiecare zi cu dec
    laratzii de dragoste. Suntem intr o lume
    a ABSURDULUI vorbind de prietenie du
    pa ce ai exterminat sute de mii de moàldo
    ven si apoi sa vina doamna zaharova
    sa ne vanda gogosi de dragoste nebuna.
    Acest dialog de surzi cu EXPANSIONIS
    MUL rusesc nu va inceta NICIODATA.
    Singura solutzie trebue sa fie conda
    mnat si apoi IGNORAT definitiv.

  2. Da, sincer, nici eu nu pricep ce ar putea reprosa moldovenii rusilor! Ce, ca le-au sters identitatea nationala, ca le-au inlocuit limba, veche de sute de ani? Ca le-au dus buneii la mama dracului, de unde nu s-au mai intors? Ca le-au fericit bunicile, ramase singure? Ca le-au luat pamanturile, vitele, si i-au bagat la colhoz? Ca i-au lasat in fundul gol, cea mai nehalita tara din Europa? Mare paguba! In schimb, au primit limba minunata rusa, au primit chiar nume rusesti, au primit creiere rusesti, au primit obiceiuri rusesti si – cel mai important! – painea costa 3 copeici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *