CSI / RusiaRăzboiUcraina

Kremlinul susține că racheta care a lovit blocul din Dnipro a fost deviată de apărarea antiaeriană ucraineană. Noul bilanţ arată – 40 de morţi

Kremlinul a declarat luni, 16 ianuarie, că forţele ruse nu au lovit clădiri rezidenţiale din Ucraina, la două zile după ce un bloc de locuinţe din oraşul Dnipro a fost lovit de o rachetă care, potrivit celui mai recent bilanţ al Kievului, a ucis cel puţin 40 de persoane în timp ce alte câteva zeci sunt date dispărute.

”Forţele armate ruse nu lovesc clădiri rezidenţiale sau facilităţi de infrastructură socială. Atacurile sunt efectuate asupra unor ţinte militare, evidente sau camuflate”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, potrivit News.ro.

Forţele aeriene ucrainene spun că imobilul a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22, care a distrus două etaje în care se aflau aproximativ 75 de apartamente. 

Peskov a sugerat însă că este posibil ca blocul să fi fost lovit pentru că racheta rusă a fost interceptată de o ”contramisiune antiaeriană” ucraineană. Acesta a mai adăugat că ”unii reprezentanţi ai părţii ucrainene” au ajuns la aceeaşi concluzie.

Însă, Kievul spune că nu are echipamentul necesar pentru a doborî astfel de rachete.

Un consilier al preşedintelui Ucrainei, Oleksii Arestovici, declarase sâmbătă că se pare că racheta rusă a căzut pe clădirea rezidenţială după ce a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană, dar, comentariile sale au fost aspru criticate în Ucraina, ceea ce l-a obligat să îşi ceară scuze.

Dnipro, un oraş de aproape un milion de locuitori care serveşte drept centru de aprovizionare pentru forţele ucrainene din regiunea Donbas din estul ţării, este vizat în mod repetat de rachete ruseşti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *