CSI / Rusia

Kremlinul susține că rapoartele privind sabotarea Nord Stream de către un grup pro-ucrainean fac parte dintr-o „campanie de dezinformare”

Rapoartele potrivit cărora un „grup pro-ucrainean” a efectuat atacurile asupra conductelor Nord Stream de anul trecut fac parte dintr-o „campanie de dezinformare”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru presa de stat rusă, potrivit CNN.

„În mod clar, autorii atacului vor să distragă atenția. Aceasta este o campanie evidentă de dezinformare coordonată de mass-media”, a declarat Peskov pentru agenția de presă de stat RIA Novosti.

Comentariile sale vin după ce New York Times a publicat marți un raport care citează noi informații analizate de oficialii americani, potrivit căruia un „grup pro-ucrainean” ar fi putut fi în spatele atacului din septembrie anul trecut care a vizat livrările de gaze rusești către Europa.

Ucraina a negat orice implicare în acest sabotaj.

De asemenea, Peskov și-a „exprimat nedumerirea” cu privire la modul în care oficialii americani ar putea „face presupuneri despre atacuri teroriste” asupra conductelor fără o investigație, potrivit RIA. El a cerut o „anchetă urgentă și transparentă” asupra incidentului, a precizat RIA.

Sabotajul care a avariat gazoductele este în continuare învăluit în mister. Ambele conducte erau închise în momentul atacului, care a avut loc la câteva luni după ce a început invazia Rusiei în Ucraina.

O sursă familiarizată cu serviciile de informații americane a declarat pentru CNN că evaluarea citată în raportul New York Times nu a fost făcută cu un grad ridicat de încredere și nu reprezintă punctul de vedere predominant al comunității de informații. SUA nu au identificat încă un vinovat pentru atac, a precizat sursa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *