CSI / Rusia

Kremlinul va fi distrus de islamiști din cauza lui Putin care s-a avântat în război fără o strategie

Această reacție era așteptată, iar aceasta și este adevărata amenințare. Mai mult decât atât, tind să cred că după această amenințare vor urma câțiva pași concreți, scrie Dmitrie Oreșkin pentru inforesist.org.

Organizarea unor explozii este mult mai simplu decât monitorizarea. În cercul jihadiștilor sistemul de priorități este următorul: cine organizează cele mai multe explozii este cel mai tare, cel mai respectat, cel mai bogat. Este asemenea unui crater, ce duce în gol tot mai mult și mai mult, dar în același timp tot mai aproape de diavol. Deși jihadiștii tind să creadă că se apropie de Allah.

Pentru efectuarea jihadului obligatoriu vor urma niște pași. Islamiștii aparțin unei alte faze de dezvoltare socială. Acum când a fost anunțat jihadul, aceștia vor concura cine va efectua prima explozie sinucigașă. Acest fapt nu poate fi pus la îndoială.

Problema este sub un alt aspect: jihadul și Siria. Dacă nu era Siria, jihadul nu era anunțat așa spontan. Însă politica de conciliere a islamiștilor nu are viitor, la fel cum a fost în cazul politicii de conciliere a naziștilor și comuniștilor.

Este inutil să te înțelegi cu Lenin, cu privire la o acțiune socială, dacă el cu zâmbetul pe buze spune: Boierul ne vinde așă, iar noi îl spânzurăm cu ea… Aceeași poveste este și în cazul lui Hitler: poți adera la o uniune strategică cu bolșevicii în frunte cu Stalin în 1939 pentru a atacat independența Marii Britanii și să împarte Polonia. Pentru nimeni nu este secret că unul dintre ei va ataca: ori Stalin pe Hitler, ori Hitler pe Stalin.

Același lucru va fi și în cazul jihadului: să potolești setea lor este inutil. Iată de ce să spui că dacă Putin nu ataca Siria, acest fapt nu era, poate fi făcut doar pe termen scurt. Oricum peste un an, doi sau trei islamiștii ar fi atacat Asia Centrală. Este specificul lor de a se extinde. Fără acest fenomen ei nu pot supraviețui.

Perspectiva conflictului cu islamiștii ține de timp. Chiar și Iranul a numit Rusia ”micul diavol”, dar SUA ”marele diavol”.  Putin trebuia să vină cu o strategie, să discuta cu Vestul, pentru că rușii sunt creștini, iar pentru islamiști ei nu sunt parteneri de discuții. Pentru ei rușii sunt dușmani, iar scopul islamiștilor este de a-i distruge. Putin însă încearcă să câștige o partidă cu islamiștii pentru a face rău Statelor Unite. Însă aceasta este ceai mai greșită strategie.

sursa: inforesist.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *