CSI / Rusia

Kuleba, foc și pară! De la 1 aprilie, Rusia preia președinția Consiliului de Securitate al ONU. „Este drept glumă proastă”

Ucraina denunţă viitoarea preşedinţie rusă a Consiliului de Securitate al ONU – începând de sâmbătă, 1 aprilie, timp de o lună – drept o „glumă proastă”, potrivit Hotnews.

Dimtro Kuleba, ministrul ucrainean de externe, într-o postare pe Twitter, a criticat faptul că Rusia va prelua de sâmbătă președinția Consiliului de Securitate al ONU.

„Președinția rusă a Consiliului de Securitate al ONU de la 1 aprilie este o glumă proastă. Rusia și-a uzurpat locul; duce un război colonial; liderul său este un criminal de război căutat de CPI pentru răpirea de copii. Lumea nu poate fi un loc sigur cu Rusia la CS al ONU”, a scris Kuleba.

Rusia a fost ultima dată la președinția Consiliului de Securitate în luna februarie 2022, la sfârșitul cărei luni a declanșat invazia din Ucraina.

Misiunea Consiliului de Securitate al ONU este să soluţioneze orice diferend care ameninţă pacea internaţională, notează News.ro. Dacă eforturile diplomatice nu funcţionează, Consiliul poate impune sancţiuni şi autoriza folosirea forţei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *