Eveniment

Kuzmin după vizita la “Externe”: “Vă recomand să nu faceți campanii isterice”

"Eu vreau să vă recomand să nu faceți campanii isterice. Nu urmați logica lui Vinny Poof, care venind în ospeție la iepure și fiind întrebat dacă vrea și lapte sau miere, a răspuns: Și una și alta și se poate și fără pâine. Referitor la protestul de azi, pot să vă spun că a fost o acțiune huligănească, pentru că au lovit în poarta misiunii diplomatice. Dar, oamenii au dreptul să se expună", a declarat Valeri Kuzmin după întrevederea avută cu reprezentanții guvernului, conform unimedia.md

Iurie Leancă a subliniat importanţa elucidării depline şi neîntârziate a circumstanţelor incidentului. În acest sens, părţii ruse i-a fost adresată solicitarea de a asigura cooperarea necesară cu organele de anchetă ale Republicii Moldova.

În aceeaşi ordine de idei, a fost reiterată poziţia principială a Republicii Moldova privind necesitatea transformării mecanismului actual de menţinere a păcii într-o misiune civilă cu mandat internaţional, care va corespunde necesităţilor reale pe teren şi va exclude asemenea situaţii tragice pe viitor.

Ambasadorul Kuzmin şi-a exprimat regretul în legătură cu acest incident şi a transmis condoleanţe rudelor cetăţeanului decedat. A fost comunicat interesul părţii ruse în investigarea cazului dat.

La întrevedere a participat şi Vicepremierul pentru reintegrare Eugen Carpov. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *