Moldova

Kuzmin: Populaţia din stânga Nistrului nu ar fi venit să voteze în partea dreaptă

Ambasadorul a reiterat poziţia expusă de către ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, că Rusia asigură exercitarea dreptului la vot cetăţenilor ruşi care se află în afara ţării.

Potrivit diplomatului, Federaţia Rusă a luat în calcul doi factori. Unul este legislaţia rusă, care prevede garantarea dreptului la vot pentru orice cetăţean rus, oriunde s-ar afla în lume. Iar cel de-al doilea factor este respectarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Valeri Kuzmin a menţionat că populaţia din stânga Nistrului nu ar fi venit să voteze în partea dreaptă, deoarece este complicat atunci când secţiile de votare sunt prea departe de locul de trai.

Ambasada Rusiei a anunţat, luni, 28 noiembrie, că va deschide secţii de votare pentru alegerile în Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi în regiunea transnistriană. În partea stângă a Nistrului vor fi deschise nouă secţii de votare la Tiraspol, şase la Bender, câte două în oraşele Râbniţa şi Dubăsari şi câte o secţie de votare la Slobozia, Grigoriopol şi Dnestrovsk.

Sursă: Info-Prim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *