Comentariu

L-aş vota pe Pasat…

Eu l-aş vota pe Pasat. Nu pentru doctrina umanistă, creştin-ortodoxă a partidului său, nici pentru evlavia şi credinţa mitropolitului. L-aş vota pentru că este în conflict cu ceilalţi politicieni care parcă au împărţit caşcavalul cu vechiul regim. Eu am votat pentru reforme şi dreptate… dar văd că votul meu s-a transformat în caşcaval pentru altă echipă politică. Sigur, Alianţa a făcut un lucru mare – a înlăturat odiosul regim de la guvernare, dar… şi-a tras blidul mai aproape. Dacă e aşa, de ce eu acum nu aş servi şi pe alţii cu votul meu – caşcaval?!

Nu ştiu dacă Pasat va reuşi să facă ceva pentru republica noastră. Cât îi va permite Moscova, până unde va fi liber să facă ce vrea, să decidă singur dar… aş vrea măcar cu un vot să diluez puţin supa noastră politică. M-am plictisit de „alianţa beton” care a făcut ce a făcut, dar nu a schimbat sistemul şi angajaţii comuniştilor, nu a făcut dreptate. S-au „terminat” hoţiile şi fărădelegile fostului regim, nimic nu mai iese la iveală, totul e beton. Ne-au mângâiat cu „7 aprilie”, comisia fostului Nagacevschi şi macheta monumentului timp de un an, ca pe proşti. M-am saturat de milioanele, pardon, miliardele „primite” credit, care le vom vedea în 2011… poate! M-am săturat de „succesele” primarului şi de competiţia cu Lupu… cine-i mai înalt şi cine-i mai frumos. Că Lupu e moldovean, comunist, demagog-rusofil şi primaru-i român, patriot, incompetent.

Acuma, numai scamatorii electorale vedem… Care merge cu tractorul (de dragul electoratului), care cu basculanta, care cu trotineta electorală, numai să obţină caşcavalul… Singurul de care mi-e jale, „sărmanul”, şi pe care l-aş vota preşedinte e Tkaciuk – dar dacă el nu candidează, eu ce să fac cu caşcavalul, pardon, votul meu?… Am auzit cândva – şi constat un adevăr groaznic – că cele mai multe poveşti-minciuni se spun la vânătoare şi în campania electorală. Tradiţia nu se schimbă. Mă întreb, de ce nu am cere noi, electoratul, ca partidul sau candidatul cutare sau cutare să scrie şi să semneze un program electoral simplu şi clar, din câteva puncte, condiţii şi termene. Să fie ca un contract cu condiţii concrete: dacă nu reuşesc asta sau asta în cutare termen, îmi dau demisia, ne dizolvăm ca partid etc., etc., etc. Unui asemenea candidat-partid, în condiţii clare şi termene concrete, eu i-aş da caşcavalul (votul) meu, nu aşa cum, naiv fiind, l-am schimbat ultima dată pe „beton”…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *