Social

La 20 de treceri pe calea ferată vor fi instalate bariere

Potrivit lui Valeriu Lazăr, preşedinte al consiliului, aceste măsuri pot doar atrage atenția şoferilor și minimiza riscurile, dar nu pot exclude cazurile tragice produse din cauza iresponsabilităţii acestora. De aceea, suplimentar, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, de comun acord cu alte instituții abilitate, urmează să propună și alte măsuri, inclusiv anumite modificări ale Codului Contravenţional care să prevadă sancţionarea şoferilor ce vor traversa intersecţiile de cale ferată la semnalul roşu al semaforului, se anunță într-un comunicat remis de Ministerul Finanțelor. 

Fondul Rutier pe anul 2013 prevede un buget total de 1079,78 milioane lei, cu aproape 55 milioane lei mai mult decât în anul în curs. Banii sunt prevăzuți pentru întreţinerea, reparaţia şi reconstrucţia drumurilor publice naţionale şi locale, dar şi pentru proiectarea de drumuri, dezvoltarea bazei de producere a unităţilor care deservesc drumurile, procurarea de tehnică şi utilaj pentru întreţinerea drumurilor etc. De la începutul anului 2012, s-au efectuat lucrări de reparaţie şi întreţinere pe o lungime totală de 7240 km, inclusiv 3210 km de drumuri naţionale.

Menționăm că numai în luna noiembrie curent au avut loc patru accidente rutiere pe calea ferată, în urma cărora au decedat șase persoane.

(A.C.)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *