Chișinău

La Aeroportul din Chișinău se deschide o parcare supraetajată

Parcarea dispune de 800 de locuri repartizate pe 4 nivele, amplasate exact în fața aerogării. Temporar, în prima perioadă de exploatare, toţi clienții vor putea beneficia gratuit de serviciile parcării noi.  

Edificarea parcării multietajate face parte din prima etapă investiţională specificată în Contractul de concesiune a activelor aflate în gestiunea „Avia Invest” SRL şi a terenului aferent acestora. 

Precizăm că, în 2013, Aeroportul de la Chișinău a fost dat în concesiune pe 49 de ani companiei „Avia Invest”, ai cărei fondatori sunt S.A. „Aeroportul Habarovsk”, reprezentată de S.R.L. „UK KOMAKS”, şi S.A. „Kolomensky Zavod”. Compania s-a angajat în schimb să investească aproape 250 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportului. 

Procedura concesionării aeroportului, un obiectiv cu adevărat strategic al R. Moldova, a provocat multe critici, pentru că s-a desfășurat cu „porțile închise” pe vremea unui Guvern interimar condus de Iurie Leancă, după ce Guvernul Filat a pierdut încrederea Parlamentului. În cadrul concursului au participat cinci companii europene mari care, ulterior, în mod inexplicabil, s-au retras.  În final, cedarea aeroportului unei companii ruse a trezit nemulțumirea societății civile, care a calificat această afacere drept una neconstituțională

Mai multe informații despre parcare citiți pe diez.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *