Actualitate

La Alba Iulia va fi realizat Monumentul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Suma colosală oferită de Ministerul Culturii de la București

Potrivit Mediafax, monumentul Marii Uniri face obiectul unui contract încheiat miercuri de Ministerul Culturii cu sculptorul Mihai Buculei. Potrivit contractului, autorul îşi asumă că monumentul va fi realizat, amplasat şi finalizat până la cel târziu 26 noiembrie, la timp pentru festivităţile prin care se vor marca 100 de ani de la Marea Unire, pe 1 decembrie 2018.

"La începutul primăverii, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale (MCIN) a fost acuzat, pe nedrept, că a pierdut contractul pentru realizarea acestui monument. O informaţie falsă, având în vedere că nu puteam pierde ceva ce nu exista. Problema realizării Monumentului Marii Uniri din Alba Iulia, veche de 25 de ani, pentru că încă din 1993 sculptorul Mihai Buculei a câştigat concursul pentru realizarea acestui monument, a fost deblocată astăzi prin semnarea contractului, potrivit căruia, aşa cum şi-a asumat autorul, la 1 decembrie, la Alba Iulia, ne vom putea bucura de acest monument. Am dovedit, aşadar, că, dacă avem suficientă determinare, putem găsi soluţii pentru orice problemă, chiar şi pentru cele „istorice", spune ministrul George Ivaşcu.

Potrivit documentului, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale va monitoriza cu atenţie etapele de execuţie a contractului şi va oferi orice sprijin legal necesar, atât autorului, cât şi autorităţilor locale, astfel încât termenul de finalizare a monumentului să fie respectat, pentru ca acesta să poată fi inclus în planul manifestărilor ce vor avea loc pe 1 decembrie în oraşul-simbol al Marii Uniri, Alba Iulia. 

Sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *