Actualitate

La alegeri găgăuzii sunt speriați cu românii, dar proiectele educaționale în UTA Găgăuzia sunt ridicate pe banii lor

Irina Vlah a fi mers joi să „facă cunoștință” cu progresul lucrărilor de construcție. Reprezentanții contractorului și cei responsabili de supravegherea tehnică i-au furnizat „șefului” autonomiei un raport detaliat cu privire la munca depusă. Până la sfârșitul acestui an, este planificată finalizarea celui de-al doilea etaj și începerea instalării acoperișului, informează gagauzyeri.md 

România a investit aproape 850 de mii de dolari  

Costul total al construcției noii clădiri a liceului M. Eminescu este estimat la 20 de milioane de lei. Guvernul român a alocat aproximativ 15 milioane de lei. Restul de 5 milioane au fost contribuite de Fondul de investiții sociale al Republicii Moldova.

Trebuie remarcat faptul că, în timpul campaniilor electorale, autoritățile găgăuze folosesc o „poveste de groază” despre români și în același timp îndeamnă oamenii să voteze candidatul „corect”, ale cărui vizite coincideau cu sărbătorile și festivitățile tradiționale.

În UTA Găgăuzia sunt implementate o serie de proiecte finanțate de statul română. Practic, finanțele sunt direcționate către sistemul de învățământ și pentru îmbunătățirea infrastructurii instituțiilor. În plus, au fost alocate autobuze pentru transportul școlarilor.

De asemenea, infrastructura urbană și rurală din Găgăuzia a fost îmbunătățită cu ajutorul fondurilor UE.

Alegerile au demonstrat că găgăuzii NU MAI EXISTĂ și sunt o gloată de pensionari ruși care și-au pierdut identitatea


Amintim că în alegerile prezidențiale, Irina Vlah s-a implicat deschis în campania electorală de partea lui Igor Dodon.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *