Actualitate

La alegerile din Ucraina în R. Moldova vor fi deschise două secţii de vot

În comunicat se menţionează că „potrivit legislaţiei ucrainene, peste hotarele Ucrainei secţiile de vot pot fi deschise doar pe teritoriul ambasadelor, consulatelor şi unităţilor militare”.

„Luând în calcul faptul că pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova nu există consulate sau reprezentanţe diplomatice ale Ucrainei, precum şi unităţi ale forţelor militare ucrainene, potrivit prevederilor Legii Ucrainei „cu privire la alegerea preşedintelui Ucrainei”, pe teritoriul Republicii Moldova au fost create două secţii de vot”, se spune în comunicat.

Pentru a participa la vot cetăţenii Ucrainei trebuie să fie incluşi în listele de votare. În ziua alegerilor listele de vot nu vor fi modificate. Cetăţenii ucraineni, care intenţionează să participe la vot, dar nu sunt la evidenţa consulatului, din timp trebuie să depună la ambasada din Chişinău sau la secţia consulară din Bălţi o cerere de includere în Registrul de stat al alegătorilor. Cererea poate fi depusă cel târziu cu cinci zile înainte de ziua alegerilor şi se va examina de comisia electorală în decurs de o zi. Cererile, depuse mai târziu de termenul menţionat, nu se vor examina. Toţi cetăţenii, care se află la evidenţă consulară, vor primi la domiciliu o invitaţie oficială de a participa la vot.

Pentru consultaţii sau verificare dacă sunt incluşi în listele de vot, doritorii sunt rugaţi să telefoneze la „linia fierbinte” a ambasadei Ucrainei 022 58-21-51 (de pe teritoriul Moldovei), +373-22-58-21-51 (de pe teritoriul altor state).

Reamintim că în data de 25 mai în Ucraina vor avea loc alegeri prezidențiale.

sursa: infotag.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *