Actualitate

La Amatrice au loc funeralii de stat pentru 232 dintre victimele cutremurului din Italia

Protecția Civilă a confirmat marți că cifra totală a morților este de 292, deși continuă acțiunile de căutare a altor victime sub dărâmături. Potrivit Protecției Civile, nu se știe cu exactitate dacă există și alte persoane dispărute.

După funeraliile din 26 august care au avut loc la Ascoli Piceno pentru cele 49 de victime din regiunea Marche, Amatrice se pregătește azi să-și ia adio de la restul victimelor — 232 în această localitate și 11 din Accumoli — ale cutremurului de 6,2 pe Ritcher care a devastat centrul Italiei săptămâna trecută.

La ceremonia funerară care va avea loc pe o esplanadă din Amatrice vor asista șeful de stat, Sergio Mattarela, premierul, Matteo Renzi, și alte oficialități de stat. Domenico Pompili, episcop de Rieti, va oficia ceremonia care se va celebra în fața a doar 37 de sicrie dintre cei decedați la Amatrice. Restul trupurilor neînsuflețite au fost duse la Rieti, sau la Roma la decizia rudelor acestora, având în vedere că mulți dintre ei erau turiști care locuiau în capitală.

Pe esplanadă a fost instalată o uriașă structură albă pentru a oficia slujba la care vor asista locuitorii din Amatrice, printre care și mulți sinistrați instalați în corturi în afara orașului.

Din motive de securitate s-a propus inițial pentru serviciul funerar zona din apropierea aeroportului din Rieti. Dar primarul orașului Amatrice, Sergio Pirozzi, a cerut guvernului să nu mai provoace suferință "unei populații devastate de durere", obligând oamenii să meargă departe de locul unde s-au prăpădit rudele lor.

După protestele locuitorilor din Amatrice, premierul Renzi a asigurat că funeraliile vor avea loc aici, deoarece așa este firesc și "sacrosanct". 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.