Actualitate

La Biblioteca Națională va fi organizată o expoziție INEDITĂ

Aproape 40 dintre volumele expuse descriu istoria literaturii italiene. Cea mai veche carte din cadrul expoziției este „Rime di Gio. Antonio Ansaldo, Dedicate al Serenissimo Carlo Emanuel Duca di Sauoia”, o carte de poezii publicată la Torino în 1619. Alături de titlurile de carte veche, este prezentată o selecție de opere de literatură artistică italiană contemporană.

Directorul general al Bibliotecii Naționale, Elena Pintilei, a menționat că semnarea acordului este o continuare a colaborării dintre Biblioteca Națională și Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” cu Ambasada Italiei la Chișinău și Centrul de Cultură Italiană. Acordul prevede promovarea culturii Italiei și Moldovei prin organizarea activităților culturale, prin schimb de publicații și donații de carte.

Valeria Biagiotti, ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, și-a exprimat convingerea că această colaborare va contribui la îmbogățirea cunoștințelor tinerilor, datorită lecturilor, și va crește numărul celor pasionați de literatura și cultura italiană.

Biblioteca Națională a beneficiat și de o donație de carte din partea Italiei. Colecția va fi prezentată în luna mai. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *