Ultima oră

La bordul avionului malaezian prăbuşit în Ucraina se aflau doi studenți la Universitatea din Cluj. Unul era ROMÂN

(UPDATE 16.30) Doi dintre pasagerii care au murit în accidentul aviatic ce a avut loc joi la granița dintre Ucraina și Rusia erau studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca.

Potrivit decanului Facultății de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, vestea a fost aflată în cursul dimineții de vineri de către secretara de an a celor doi studenți.

"S-a arborat un steag de doliu pe clădirea Decanatelor. Este un mic semn de respect pe care conducerea Facultății de Medicină și UMF îl aduc față de cei doi studenți dispăruți atât de tragic. Și studenții de la UMF se organizează pentru a aduce un ultim omagiu colegilor lor de la Facultatea de Medicină, anul II, secția engleză, care au decedat în accidentul aviatic. Este vorba despre un student cu dublă cetățenie, română și canadiană, și o studentă de naționalitate germană", a spus decanul Facultății de Medicină a UMF.

(UPDATE 16.00) Printre victimele tragediei aviatice din Ucraina se află şi un cetăţean român. Informaţia a fost confirmată de Ministerul de Externe al României, care anunţă că tânărul avea dublă cetăţenie. Familia studentului este stabilită de mai mulţi ani în Canada, iar el era student la o universitate din Cluj.

Potrivit Ministerului de Externe al României, familia acestuia a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia. Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Totodată, potrivit presei româneşti, tânărul călătorea în Australia pentru a participa la o conferinţă despre SIDA. "Da, este vorba despre nepotul meu. Familia nu doreşte ca numele să fie făcut public, aşa că nu pot să vă spun mai multe", a declarat unchiul tânărului pentru stiridecluj.ro.

(Știre inițială) Ministrul malaezian al Transporturilor anunță că mai sunt de identificat 21 de victime și că s-a început deja procesul de anunțare a rudelor.

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că „în urma verificărilor întreprinse de celula de criză, de la momentul convocării acesteia la nivelul Centralei MAE şi până în acest moment, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie Boeing 777 aparținând companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialitățile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor”.

sursa: digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *