Actualitate

La Cairo, a fost semnat Acordul de comerț liber între Republica Moldova și Egipt

Aflat într-o vizită oficială în Egipt, ministru al afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu, a semnat la Cairo mai multe documente bilaterale. Printre acestea se numără și Memorandumul de înțelegere privind instituirea unui mecanism de consultări politice între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt. Totodată, a fost semnat acordul interguvernamental privind scutirea reciprocă de vize pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, de serviciu și speciale.

Un subiect aparte de interes l-a constituit lansarea discuțiilor în vederea semnării Acordului de comerț liber între țările noastre, proces care va contribui substanțial la consolidarea relațiilor comercial-economice între Moldova și Egipt, transmite Replicamedia.md.

„Un pas concret în acest sens a fost organizarea forumului economic Egipt – Moldova, la care am participat împreună cu ministrul agriculturii și industriei alimentare, Vladimir Bolea, secretarul de stat al Ministerului Economiei, Vadim Gumene și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Radu Musteața.

„Am discutat cele mai recente evoluții de securitate urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, precum și criza alimentară globală cauzată de acesta, reiterând poziția Republicii Moldova de condamnare a agresiunii ruse asupra țării vecine”, a declarat Nicu Popescu.

Vizita de la Cairo a prilejuit semnarea mai multor documente bilaterale:

  • Memorandumul de Înțelegere privind instituirea unui mecanism de consultări politice între Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt;
  • Acordul interguvernamental privind scutirea reciprocă de vize pentru deținătorii de pașapoarte diplomatice, de serviciu și speciale;
  • Memorandumul de Înțelegere între Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Institutul Studiilor Diplomatice al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Arabe Egipt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *