Moldova

La Campionatul național de tenis de masă a fost admis un număr limitat de participanți

În anii precedenți concurau, în temei, toți doritorii. ”Motivul deciziei luate a fost că valoarea competiției crește în asemenea caz. Pe de altă parte, în fond, numărul performerilor în sensul adevărat al cuvîntului este redus”, astfel a comentat situația președintele federației naționale de profil, Vladimir Semipeadnîi.

Micile surprize ale campionatului sînt calificarea veteranului Igor Bobeică din Chișinău și a juniorului Dumitru Delion din Ungheni în faza finală a turneului masculin. Primul a cedat în primele cinci meciuri disputate. Al doilea l-a învins pe Ivan Danilov din Dubăsari și a opus o rezistență demnă de remarcat în partidele desfășurate cu campionul național en-titre, Denis Țărnă și premiantul campionatelor naționale, Veniamin Dubrovin. ”El este marea noastră speranță pe viitor. Am muncit mult la antrenamente. Am participat și la cîteva turnee internaționale. Practică, în opinia noastră, un stil de joc modern, ofensiv și faptul ca atare insuflă optimism”, au declarat pentru agenție antrenorii tînărului jucător Mihai și Vasile Adam.

În concursul feminin pretendentele principale la titlu sînt Alina Sandu și Ecaterina Șmîganovscaia, ambele din Dubăsari.

Campionatul este de selecție în loturile naționale. ”Cu regret, însă nu vom participa anul curent la Campionatul Mondial, programat în Malaysia. ”Ministerul Tineretului și Sportului nu a achitat pînă în prezent cheltuielile suportate de membrii loturilor pentru participarea la Campionatul European. La sigur, nu se vor găsi bani nici pentru a evolua la Mondiale”, a precizat pentru agenție Vladimir Semipeadnîi.

Campionatul va desemna învingătorii, premianții și la probele de dublu masculin, feminin, dublu mixt. Competiția se va încheia duminică.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *