Actualitate

La Castelul Peleș va fi oferit un dineu în onoarea Senatului României

"Evenimentul va reuni conducerea Senatului. Elevii-bursieri ai programului "Tinere Talente" al Fundației Principesa Margareta a României vor susține un recital de muzică clasică", se arată într-un comunicat transmis de Casa Regală a României.

Anterior, Principesa Margareta îl va reprezenta în cursul zilei de marți pe Regele Mihai I în cadrul ședinței solemne a Senatului, care va sărbători împlinirea a 150 de ani de la înființarea sa.

Principesa va susține un discurs în fața senatorilor. La ședința solemnă dedicată aniversării Senatului vor lua parte și principii Radu și Nicolae.

Aniversarea Senatului României a stârnit dispute în Parlament săptămâna aceasta după ce președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a refuzat să-l includă pe lista de invitați pe președintele Traian Băsescu. "Nu vreau să creăm un moment penibil, ţinând cont că preşedintele României a militat constant pentru un Parlament unicameral, deci desfiinţarea Senatului, iar la festivitatea din ziua de 17 iunie se va vorbi cu precădere nu numai despre tradiţia Senatului, ci şi despre rolul Senatului în perspectiva următorilor ani”, a explicat Tăriceanu eliminarea din lista de invitaţi a lui Băsescu.

sursa: cotidianul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *