Eveniment

La Chișinău a avut loc înmânarea burselor de studii „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”

La ceremonie au participat Altețea Sa Regală Principele Radu al României, Președintele Comisiei Parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Vladimir Hotineanu, Ambasadorul Plenipotențiar și Extraordinar al României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, preşedintele AŞM, Gheorghe Duca, conducerea AȘM precum și profesori şi studenţi. La eveniment a luat parte și Ministrul Educației Corina Fusu.

Principele Radu al României a menţionat că Republica Moldova este „o ţară binecuvântată şi încercată”, iar această întâlnire se înscrie în şirul manifestărilor consacrate împlinirii a 150 de la fondarea Casei Regale.

Bursele Casei Regale în valoare de o mie de euro s-au învrednicit masterandul de la Facultatea Ştiinţe Exacte (chimie), Daniel Podgornîi și Ana Nastasiu, studentă la aceeaşi facultate (specialitatea informatică).

Sărbătoarea de la Chișinău a încheiat anul jubiliar 2016, în care s-au aniversat 150 de ani de la fondarea Casei Regale și de la punerea bazelor Statului român modern, prin promulgarea Constituției din 1866.

TIMPUL.MD (V.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *