Spectacole

La Chișinău a avut loc primul concert alimentat cu energie solară

Evenimentul a avut loc în scuarul Centrului ARTICO și a durat mai bine de șase ore. Publicul a fost încântat de melodiile „FurioSnails”, „Paralela 47”, „Whinona Ryderz”, iar copiii au fost invitați să participe la mai multe activități, printre care și realizarea unor brățări din produse naturale. Organizatorii au menționat că își doresc ca „Sun Dă-i Fest” să se transforme într-un festival și să devină o tradiție pentru R. Moldova. 

Ina Prisăcaru-Zglavuță, expert în comunicare și mass-media din proiectul „Energie și Biomasă”, a menționat că ideea a pornit odată cu lansarea proiectului, mai exact atunci când, la finele anului trecut, a fost realizat un spot video pentru a sensibiliza populația și a aduce la cunoștința societății despre beneficiile utilizării energiei regenerabile pentru mediu.

„Atunci, împreună cu băieții de la „FurioSnails”, am realizat un video în care instrumentele muzicale erau alimentate de la panourile fotovoltaice. Probabil că în acele momente s-a născut ideea de a face anume un astfel de concert”, a menționat Ina Prisăcaru- Zglavuță.

Astfel, în timpul concertului s-a cântat live cu instrumente care au fost conectate la panourile fotovoltaice. De asemenea, în cadrul concertului a avut loc o expoziție de fotografii și tehnologii regenerabile și au fost expuse câteva cazane care funcționează pe bază de combustibil din biomasă. „Am avut și un colț al copiilor, în care aceștia au realizat mai multe activități: au modelat brățări din produse naturale”, a mai adăugat expertul.

Concertul a durat în jur de șase ore, iar oamenii s-au distrat de minune. Organizatorii au declarat pentru TIMPUL că își doresc mult ca acest concert să devină o tradiție, iar la anul să se transforme într-un festival la care vor participa tot mai mulți invitați. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul proiectului „Energie și Biomasă”.

Timpul.md (S.T.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *