SocialUE / Nato

La Chișinău a fost lansată Misiunea Uniunii Europene de Parteneriat cu R. Moldova

La Chișinău a fost lansată miercuri, 31 mai, Misiunea Uniunii Europene de Parteneriat cu Republica Moldova. Misiunea va fi condusă de Cosmin Dinescu și are drept obiectiv consolidarea capacităților de gestionare a crizelor din Republica Moldova și de a spori reziliența țării la amenințările hibride, inclusiv în ceea ce privește securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de dezinformare, comunică MOLDPRES.

La ceremonia de lansare a misiunii au participat Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne.

Potrivit oficialului european, eforturile de destabilizare a Republicii Moldova au crescut considerabil de la începutul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și reprezintă o amenințare directă la adresa stabilității și securității Republicii Moldova, iar misiunea va contribui la creșterea rezilienței țării noastre.

Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, aflat la Chișinău în contextul participării la Summitul Comunității Politice Europene, a fost prezent și la ceremonia de prezentare a primelor echipamente recepționate prin intermediul Instrumentului European pentru Pace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *