Cultură

La Chișinău a fost organizată campania „Vârsta cere acţiuni”

Campania a fost organizată pentru prima dată în Moldova şi a oferit posibilitatea interacţionării între generaţii şi oficiali.

Ministrul muncii, Valentina Buliga, a menţionat că acţiunea a fost organizată la iniţiativa reţelei de ONG-uri HelpAge International în Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei cu Fondul ONU pentru Populaţie. Evenimentul a adunat la un loc tineri şi vârstnici pentru un schimb de experienţă. Persoanele în etate au vorbit cu oficialii despre problema pensiilor mici şi faptul că sunt nevoiţi să trăiască în sărăcie, informează IPN.

În cadrul evenimentului a fost organizat un marş al generaţiilor, iar participanţii au avut posibilitatea să viziteze o expoziţie cu vânzare de obiecte de artizanat. Atmosfera de sărbătoare a fost întreţinută de fanfara Ministerului Apărării şi de o tombolă cu surprize.

Valentina Buliga a subliniat că acţiunile dedicate persoanelor în etate se vor desfăşura pe parcursul a 10 zile pe tot teritoriul ţării. În această perioadă mai multe persoane care necesită îngrijire la domiciliu vor beneficia de cadouri. În azilurile pentru bătrâni vor fi organizate evenimente festive şi vor fi plantaţi copaci.

Ziua Internaţională a Persoanelor în Etate este marcată în fiecare an la 1 octombrie.

TIMPUL.MD via IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *