Eveniment

La Chișinău a sosit primul transport de colete alimentare din România

 12.500 de pachete, din totalul de 20.000 vor fi distribuite în raioanele Briceni, Ocnița și Glodeni, iar de luni în Chișinău și celelalte regiuni ale Republicii Moldova.

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, a declarat că valoarea lotului este estimată la 290.000 de euro (circa 6,4 milioane de lei moldovenești). De asemenea, acesta a precizat că pachetele conțin conserve din carne și legume, orez, făină și paste.

„Toate produsele sunt fabricate în România, județul Bacău. Au certificate de siguranță alimentară, de calitate și avizele necesare ale instituțiilor de resort. Ne dorim ca acest ajutor să ajungă în toate raioanele Moldovei pînă la sfintele sărbători de Paști. Această acțiune va fi un mic gest de mângâiere și solidaritate din partea României pentru cei mai puțin norocoși decât noi”, a spus diplomatul.

Pe parcursul a circa trei săptămâni, șase coloane de autotren din România au transportat către depozitul Agenției Naționale Rezerve Materiale 1.170,185 tone de zahăr. Ultimele 177 de tone de zahăr din lotul acordat Republicii Moldova drept ajutor umanitar de către Guvernul României au ajuns pe 6 aprilie la Chișinău.

Guvernul României urmează să mai acorde păcură ca formă de asistență umanitară.

Sursa: InfoPrut

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *