Ultima oră

La Chişinău, gunoiul se va colecta în stil european

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a efectuat o vizită de lucru la Regia "Autosalubritate", unde au fost prezentate noile urne de gunoi şi autospecialele de transportare a deşeurilor de producţie germană, care au fost achiziţionate din sursele întreprinderii.

După cum a informat directorul Regiei, Tudor Maniv, până acum în capitală erau peste 11 mii de containere de tip sovietic cu o capacitate de 0,75 tone. Noile urne de gunoi au o capacitate de 1,1 tone şi termenul de exploatare de până la 10 ani, pe când cele de tip sovietic pot fi folosite nu mai mult de doi ani.

Potrivit lui Maniv, pentru procurarea containerelor au fost cheltuiţi 350 mii de euro, iar autospecialele costă 242 mii de euro fiecare. El a subliniat că atât tomberoanele, precum şi unităţile de transport au fost procurate direct de la uzinele producătoare, din Germania, în urma unor licitaţii publice.

În context, primarul general a remarcat faptul că în Chişinău a demarat un program de trecere de la sistemul sovietic de gestionare, la cel european, inclusiv în domeniul evacuării deşeurilor menajere. El a menţionat că "în urma reformelor întreprinse, Regia "Autosalubritate" a reuşit să treacă la un nou sistem de management, fapt care permite administraţiei să schimbe din surse proprii urnele şi unităţile de transport avute în dotare".

Potrivit lui Chirtoacă, înlocuind urnele de gunoi din Chişinău, care au un aspect mult mai plăcut şi sunt mai comode în exploatare, orăşenii vor putea vedea pentru ce achită taxa de evacuare a deşeurilor.

Sursa: moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *