IT&C

La Chişinău se desfăşoară Săptămâna Telecomunicaţiilor

Prim-ministrul Vlad Filat, prezent la ceremonia de inaugurare, a ţinut să felicite toţi colaboratorii din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, menţionând că „Guvernul apreciază înalt aportul angajaţilor din domeniul TIC la edificarea societăţii informaţionale în RM şi lărgirea cercului de utilizatori ai tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii.” Premierul a spus că guvernul va susţine eforturile ministerului de resort în vederea dezvoltării eficiente a sectorului dat, deoarece „acesta trebuie să fie motorul de dezvoltare care să ducă RM în rândul ţărilor cu o economie avansată”.

Cu ocazia deschiderii Săptămânii Telecomunicaţiilor, Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, a menţionat că ediţia din anul curent este extrem de importantă, deoarece RM se află într-un moment de cotitură: tehnologiile informaţionale şi comunicaţiile sunt miza întregii societăţi pentru o dezvoltare economică şi socială durabilă. El a menţionat că pe parcursul ultimilor ani sectorul TIC din RM menţine o dinamică de dezvoltare stabilă şi s-a bucurat de un volum considerabil de investiţii. Veniturile anuale ale sectorului TIC au atins în 2009 nivelul de circa 6 miliarde lei, ceea ce a constituit aproape 10% din PIB.

De Ziua mondială a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale au fost lansate două tipuri de plicuri cu mărci personalizate. Astfel, cu ocazia împlinirii a 120 de ani de la darea în exploatare a primei centrale telefonice cu capacitatea de 300 de linii, precum şi cu prilejul marcării a 20 de ani de la crearea primului minister responsabil de sectorul tehnologiilor informaţionale au fost puse în circulaţie 20 de mii de plicuri cu marcă fixă.

Săptămâna Telecomunicaţiilor se desfăşoară la Chişinău în perioada 17-22 mai, timp în care vor fi organizate o serie de evenimente, inclusiv conferinţa „Moldova e-Gov Summit 2010 cu tematica: TIC pentru o mai bună guvernare”, în premieră pentru RM. Săptămâna va culmina cu înmânarea premiilor celor mai buni jurnalişti, care au participat la concursul „Condeiul jurnalistului în domeniul TIC”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *