Social

La Chişinău şi-a început lucrările Moldova Digital Summit

Moldova Digital Summit, cea mai importantă platformă naţională în domeniul comunicaţiei şi tehnologiilor informaţionale, a demarat joi, 15 iunie, la Chişinău, cu sloganul „Evoluăm către un viitor fără frontiere”, transmite MOLDPRES.

„Digitalizarea este domeniul în care Republica Moldova a avansat cel mai mult, fapt ce reconfirmă aspirațiile Chișinăului de a deveni un veritabil hub din centrul și estul Europei, care oferă acces la importante resurse tehnologice, expertiză, know-how, precum și oportunități de colaborare și investiții. La acest summit vom anunța despre noile servicii digitale concepute pentru ca Republica Moldova să continue să se afle în topul țărilor cu servicii publice digitale în beneficiul cetățenilor noștri, dar și pentru a avea legături mai transparente, eficiente și guvernanță eficientă și deschidere pentru afaceri și investiții”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean, în cuvântul său de salut, adresat participanților.

La rândul său, Janis Mažeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a relevat că UE are ca prioritate cooperarea în formarea unui spațiu digital comun și fără granițe, încurajarea creșterii economice durabile, susținerea unui stat digital eficient orientat către cetățeni care să aducă schimbări pozitive în întreaga societate, în condițiile în care Republica Moldova tinde să adere la Uniunea Europeană.

Moldova Digital Summit se va desfășura în perioada 15-17 iunie. La eveniment vor fi discutate economiile digitale funcționale și potențialul oferit de inteligența artificială. Despre soluțiile digitale care își propun să ofere mai rapid un răspuns la necesitățile cetățenilor vor vorbi invitați din România, Estonia, Letonia, Regatul Unit al Marii Britanii, Germania, Belgia, SUA ş.a. Finalul primei zile a summitului va fi marcat de gala festivă de premiere a câștigătorilor concursului Moldova Innovation Awards 2023. 

Fiind conceput în anul 2010, Moldova Digital Summit reprezintă evenimentul major al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din țara noastră. Summitul este o platformă de dialog eficientă pentru actorii implicați în industria digitală, astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. Evenimentul este organizat de Asociaţia TIC sub egida prim-ministrului și finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională, Guvernele Suediei, Marii Britanii, Germaniei, Elveției și Delegația UE. La desfășurarea evenimentului și-au adus contribuția și alți parteneri internaționali și locali precum GIZ Moldova, Agenția de Investiții, AmCham, Orange, UNDP și alții.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *