Cultură

La Chișinău va avea loc o seară de comemorare a compozitorului Valentin Dînga

Valentin Dînga s-a născut la 14 iulie 1951 în satul Mîndrești, raionul Telenești. A studiat la Institutul de Arte din Chișinău (1982-1987).

S-a remarcat ca autor de muzică pentru filme, spectacole de teatru, cîntece devenite șlagăre. A debutat în cinematografie în anul 1974 la studioul "Telefilm-Chișinău", compunînd muzica pentru documentarul "Orașul meu, Chișinău". El a scris muzică pentru un număr mare de filme documentare, de ficțiune și de animație. A făcut parte din mai multe jurii muzicale: finala națională a Concursului „Eurovision" , “Steaua Chișinăului- 2003” ș.a. În anul 1991 a obținut titlul de ”Maestru în artă”.

Valentin Dînga este autorul aranjamentului muzical al imnului Republicii Moldova din anul 1995 (poezia ”Limba Noastră” de Alexei Mateevici, a cărui muzică este compusă de către Alexandru Cristea). S-a stins din viață la 27 februarie 2014.

Vineri, 15 iulie, la ora 12.00, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei va avea loc inaugurarea expoziției „Icoane din colecții particulare chișinăuiene”, expoziție organizată în colaborare cu Clubul Colecționarilor din capitală.

În aceeași zi, la 19.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi prezentat spectacolul „Слишком женатый таксист”, iar sîmbătă, la aceeași oră – spectacolul “Harolde și Maude”.

Astăzi la ora 19.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va fi jucat spectacolul ”Cină în stil francez”.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *