ActualitatePoliticăROMÂNIA

La Chișinău va avea loc o ședință comună a Parlamentelor Republicii Moldova și România

Parlamentele de la Chișinău și București se vor întruni pentru prima dată într-o ședință comună. Despre aceasta a vorbit șeful Legislativului din Republica Moldova, Igor Grosu în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o alături de omologul său din România, Ion-Marcel Ciolacu. Ședința va avea loc în capitala țării noastre „în timpul apropiat”, transmite Agora.md.

„Urmează să organizăm în premieră ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova și României. Mă buru că ședința va avea loc la Chișinău. Este un mesaj puternic de susținere a eforturilor actualei guvernări în țară”, a declarat Igor Grosu.

Totodată, omologii au abordat și subiectul integrării europene.

„Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană. Nu există o altă cale de dezvoltare decât intrarea în Uniunea Europeană. România nu face un favor, ci are obligația de a ajuta Republica Moldova în parcursul european”, a declarat președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României, Ion-Marcel Ciolacu.

De asemenea, cei doi președinți de Paramente au discutat despre cozile de TIR-uri la frontiera moldo-română. Deocamdată nu au fost identificate soluțiile pentru depășirea acestei probleme, dar discuțiile urmează să continue.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. …v-ați rupt la geopolitică, iar nu știți capitala ‘ țării noastre ‘ !!? Or fi două state dar există doar o țară și capitala ei nu este Chișinău ! Și când mai văd ca partidul nenorocitului responsabil pentru dezastrul națiunii române din ultimii treizeci și ceva de ani este tot la putere in România…si mai împarte tribuna cu niznaiul Grosu. Politicienii români de pe ambele maluri…nah, not going to say it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *