Politică

La cinci ani de la lansare, Parteneriatul Estic al UE își pune problema unei noi strategii

Summitul aniversar al Parteneriatului va fi un prilej pentru participanți de a discuta despre perspectivele de viitor ale organizației, informează miercuri site-ul Comisiei Europene. 

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, va pronunța discursul inaugural al conferinței internaționale, la 25 aprilie, la palatul Czernin din capitala cehă. Din partea țării gazdă, va rosti un discurs ministrul de externe Lubomir Zaoralek. Conferința este organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și Asociația pentru relații internaționale, sub auspiciile președintelui ceh, Milos Zeman, menționează site-ul Comisiei.

Parteneriatul Estic, inițiativă a Uniunii Europene în cadrul politicii europene de vecinătate, vizează șase state din fostul spațiu sovietic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va participa la summitul aniversar de la Praga prevăzut pentru 24-25 aprilie, în cadrul căruia va rosti un discurs, potrivit Moldpres, care citează site-ul președinției de la Chișinău.

Pe parcursul summitului, Nicolae Timofti are prevăzute printre altele o întrevedere cu comisarul european Stefan Fule și o vizită la sediul postului de radio ‘Europa Liberă’, instituție de presă finanțată de Congresul Statelor Unite, care transmite pentru țările din Europa de Est și Orientul Mijlociu, notează Moldpres.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *