Actualitate

La doar câteva ore din momentul în care Serebrian a sărutat drapelul Republicii Moldova, Slusari scoate la vedere toată biografia noului vicepremier

Membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr începe cu anul 2008, atunci când Serebrian „a făcut un deal cu Dumitru Diacov și a sacrificat partidul Social-Liberal. Pentru asta a primit funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. În 2009-2010 garda veche a PD prin câteva tranzacții a cedat partidul către Plahotniuc prin intermediul lui Marian Lupu. Domnul Serebrian în urma tranzacției a primit girul pentru cariera diplomatică și din iunie 2010 a devenit ambasador în Franța, iar mai apoi în Germania”, scrie Slusari pe pagina de Facebook.

Fostul deputat îl mai acuză pe Oleg Serebrian de faptul că i-a fost loial fugarului Veceaslav Plahotniuc.

„În perioada lui Plahotniuc domnul ambasador a fost absolut loial regimului și ședea „тихо-тихо(n.r. cuminte, cuminte)”. Fără nici cuvânt de critică față de regimul cleptocrat. Din contra, rar, dar Plahotniuc îl trăgea de sfoare. Astfel, pe 2 octombrie 2015 ambasadorul Serebrian вдруг (n.r. spontan) a manifestat o mare grijă față de protestul nostru, preconizat pentru 4 octombrie. Dânsul a zis că acest eveniment miroase a intenție de lovitură de stat.

Doamna Sandu și domnul Grosu, apropo au fost la acel protest la început și au văzut că oamenii erau extrem de revoltați, dar și foarte deștepți. Nu a fost nicio încercare de a intra în clădirile guvernamentale. Poporul a mers la GBC, știind că anume acolo este cuibul unei lovituri reale de stat, stat care era tot mai capturat de Plahotniuc. Doamna Gavrilița era atunci la Londra. Poate nu a auzit amenințarea lui Serebrian, comandată de Plahotniuc”, se întreabă membrul Platformei DA.

În concluzie, Alexandru Slusari afirmă că guvernarea PAS „continuă linia magistrală privind reabilitarea și promovarea oamenilor din regimul oligarchic”.

„Dorel Musteață, Viorel Morari, Nina Cernat, Victor Micu, Eugen Rurac, Marian Lupu, Viorel Chetraru, Veaceaslav Untilă, Eugen Carpov, Oleg Serebrian. Pleiada «oamenilor buni» din toate guvernările de la 2010 până în 2019! Cine este următorul cameleon, care brusc s-a vopsit în galben și a găsit căile de acces către noua guvernare, care a promis vara o curățare profundă a vârfului sistemului moștenit de la Plahotniuc -Dodon? Facem prognoze, stimați cetățeni!”, a scris Slusari.

Vă amintim că, fotoliul vicepremierului pentru Reintegare a fost suplinit în dimineața zilei de miercuri, 19 Ianuarie, de către fostul Ambasador în Franța și Germania, Oleg Serebrian. La eveniment au fost prezenți: președinta țării, Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavrilita, dar și întreaga componență a guvernului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *