ROMÂNIASocial

La Iași a fost dat în exploatare un poligon de instruire a salvatorilor de pe ambele maluri ale Prutului

Conducerea IGSU a participat la ceremonia de inaugurare a Poligonului de instruire a salvatorilor în cadrul proiectului SMURD-2

Evenimentul a avut loc joi, 9 februarie, la Iași și a fost organizat în contextul realizării programului operațional comun al Uniunii Europene, România-Republica Moldova, în care participă 5 parteneri, potrivit Jurnal.md.

Beneficiarii proiectului din Republica Moldova sunt: IGSU, Ministerul Sănătății și Institutul de Medicină Urgentă de la Chișinău, iar din România sunt: Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” Iași, dar și Inspectoratul General de Aviație al MAI România.

În mesajul său șeful IGSU, Alexandru Oprea, a vorbit despre importanța instruirii salvatorilor din ambele țări și pregătirea acestora pentru misiuni complexe și acordarea de prim ajutor calificat. Oficialul a menționat, că datorită acestui poligon, angajații IGSU din ambele state își vor dezvolta capacitățile de intervenție pentru a acorda asistență calificată oamenilor aflați în dificultate.

Potrivit proiectului pe Poligonul din Iași sunt planificați a fi instruiți 200 de pompieri din România și Republica Moldova.

Astfel, 100 de salvatori moldoveni vor beneficia de pregătire specializată în domeniul căutare-salvare și în domeniul stingerii incendiilor. În cadrul proiectului SMURD-2, Republica Moldova a beneficiat de 15 autospeciale de intervenție și urmează a fi construite 4 piste de aterizare de tip heliport pentru elicopterele SMURD.

Tot în cadrul programului, partea română a construit Centrul național de formare profesională în stingerea incendiilor și căutare – salvare Iași, pentru pregătirea specialiștilor în domeniu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *