ActualitateExterne

‘La Moscova, vremea începe să se strice de astăzi’

Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA, a anunţat că “la Moscova, vremea începe să se strice de astăzi”, după ce Senatul SUA a votat pachetul de ajutor în valoare de aproape 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

„Pachetul de asistență internațională de 95 de miliarde de dolari care include Ucraina, Israel și Taiwan a fost votat și de Senat în această seară (după Camera Reprezentanților, sâmbătă)! De remarcat că votul a fost covârșitor favorabil – din ambele partide.

Din cei 100 de membri ai Senatului, 79 de senatori au votat pentru pachetul de asistență internațională (din 51 de voturi necesare), în timp ce 18 au votat împotrivă (15 republicani și 3 democrați).

Acum, legea merge la Președintele Joe Biden, care a promis că o va promulga chiar miercuri. Este în mod evident o mare victorie a suporterilor Ucrainei (cea mai mare parte a pachetului de sprijin, aproape 61 de miliarde merge către sprijinul acordat Kievului) din ambele partide. La Moscova, vremea începe să se strice de astăzi”, a scris ambasadorul Andrei Muraru într-o postare pe Facebook.

Senatul SUA aprobă miliardele care pot ține Ucraina pe linia de plutire. Ultimul ajutor înainte de alegeri

Un amplu pachet de ajutor extern a trecut cu uşurinţă, marţi seară târziu, în Congresul SUA, după luni de amânare, deschizând calea pentru o nouă finanţare de miliarde de dolari pentru Ucraina, în contextul în care forţa de invazie a Rusiei avansează şi Kievul duce lipsă de provizii militare, transmite Reuters.

Mai multe detalii aici:

”Acum du-te și câștigă lupta”

Afluxul de arme ar trebui să îmbunătăţească şansele Kievului de a evita o pătrundere majoră în estul ţării de către invadatorii ruşi, deşi ar fi fost mai util dacă ajutorul ar fi venit mai aproape de momentul în care Biden l-a solicitat anul trecut, au declarat analiştii.

Schumer a declarat că i-a lăsat un mesaj preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, marţi seară, spunându-i: “OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *